Etno Kompleks Ognjište


Dodao: MIROSLAV        septembar 25th, 2010 at 17:36

POSTOVANA GOSPODO,

Molim Vas ako je ikako moguce da dobijem projekat ove kuce, zaista bio bih veoma zahvalan za ovakvu vrstu informacije.

S iskrenim postovanjem,
Miroslav

Ocenite komentar: Thumb up 3 Thumb down 0

You must be logged in to post a comment.

Rejting
Travel.rs ocena
Zabava
Usluga
Cene
Izgled
Ocene posetilaca
VN:F [1.9.22_1171]
Cene
Izgled
Usluga
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Komentara: Dodat (1)

Etno Kompleks OgnjišteU zapadnoj Srbiji, na 200km od Beograda i 200km od Novog Sada, na 6km od Ljubovije, ispod starog rimskog grada – brda Nemić, na 380 metara nadmorske visine, u zaseoku Bjele Vode, u okviru etno kompleksa „ Ognjište „ nalazi se Karađorđev konak, mesto za pravi odmor i opuštanje.

Objekat je sagrađen u starom srpskom stilu, a po projektu profesora Božidara Petrovića. Objekat je nov, i raspolaže sa tri dvokrevetne sobe prve kategorije, funkcionalnom kuhinjom sa trpezarijom, tremom – terasom sa 50 mesta, sa koga se pruža prelep pogled na reku Drinu i Republiku Srpsku.

Na izložbi koja je postavljena u galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti, od 4.aprila do 14. maja 2007. god. Karađorđev konak je proglašen za najlepši sagrađen objekat profesora Božidara Petrovića.

Preko puta etno – kompleksa nalazi se Manastir Svete Trojice, koji je domaćin Karađorđe sa svojom suprugom i šestoro dece, a uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva, Episkopa Šabačkog, gospodina Lavrentija izgradio na svom imanju i na groblju svojih roditelja, i kao ktitor, poklonio Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Sabor SPC je za ovo delo odlikovao Karađorđa ordenom Svetoga Save. Od Svetog Nikole 2005. god. manastir ima i svog Duhovnika, Jeromonaha Serafima. U Manastiru se služi Sveta Liturgija svaki dan, kao i jutarnje i večernje molitve. U Manastiru se nalazi pokrov sa moštiju Svete Petke, koji smo dobili na dar od Njegove Svetosti Patrijarha Rumunskog Danijela.

U podnožju kompleksa protiče reka Drina, tako da postoji mogućnost organizovanja sportskog ribolova i plovidbe lakim čamcima. Mogućnost obilaska čuvenog utvrđenja iz Prvog srpskog ustanka - Šanca na Bauriću, koji se nalazi na pola sata šetnje od kompleksa. Postoji mogućnost bavljenja planinskim biciklizmom, šetnjom na svežem vazduhu, obilazak manastira Svetog Nikolaja u Soko Gradu, manastira Svete Trojice u Čitluku, izleta na planinu Bobiju, sakupljanja lekovitog bilja, sopstveno spremanje zimnice.

Dođite i uživajte u netaknutoj prirodi, čistom vazduhu, izvorskoj vodi i domaćoj kuhinji.
1 Komentara

 1. MIROSLAV:

  POSTOVANA GOSPODO,

  Molim Vas ako je ikako moguce da dobijem projekat ove kuce, zaista bio bih veoma zahvalan za ovakvu vrstu informacije.

  S iskrenim postovanjem,
  Miroslav

  Ocenite komentar: Thumb up 3 Thumb down 0

Komentar

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar.

 • Preporuka !
 • N o v o !
 • Popularno
 • Lokacije
 • RSS

Sponsored Links